![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Zpět na recepty Zpět na polévky |
![]() |
![]() Polévka z kuřátek (kuřátka = jedlá houba Liška obecná, už rostou :-)
1 střední mrkev olej, 1 cibuli 3 hrnky vody 2 listy kapusty špetka mletého pepře
hladká mouka Na oleji osmažíme dozlatova cibulku a přidáme mrkev i nakrájená kuřátka. Pokrájené houby důkladně prosmažíme, promícháme a zalijeme 3 hrnky vody. Potom přisypeme nadrobno nakrájenou kapustu, pepř, mírně osolíme, očesnekujeme a přivedeme do varu. Vaříme 10 minut a potom polévku zahustíme zásmažkou a ještě chvíli vaříme. A pak už jen dobrou chuť. Poznámka: liška obecná je kuchyňsky všestranně upotřebitelná jedlá houba, vhodná i k nakládání do octa. Větší houby s tužší dužninou doporučujeme před úpravou rozkrájet na meší kousky. | ![]() | ![]() |